Baggrund

Laif M. Lauridsen er en vidtspændende guitarist og komponist. Han er kendt over det ganske land for
sine klassiske koncerter og CD indspilninger - alene og sammen med et hav andre kunstnere og entertainere. Her i blandt - nu afdøde violinist Wandy Tworek, Revyens grand old man Simon Rosenbaum, glasspilleren Erik Hansen, samt violinisten Anker  Buch for blot at nævne nogle få stykker. Han har ligeledes i mange år spillet underholdnings
og jazzmusik i forskellige grupper.

 

 

Laif M Lauridsen har komponeret og indspillet flere kendingsmelodier til DR. og TV bl.a.til  “En arbejdsplads i Danmark” og “Dansktoppen”. Han har komponeret en hel del viser og sange, skrevet musik til digte, og stykker for solo guitar, to Suiter, Påskesuiten og Suite til en ny dag. Påskesuiten danner endvidere grundlaget for en film, der har været vist i flere lande, og herhjemme blandt andet på TV2.Laif M Lauridsen komponerer til stadighed musik for sit hjertebarn G U I T A R E N, som  f .eks “ I NATUREN” 24 Preludes Op. 1. Noderne til “I NATUREN” er udgivet  i en smuk bog, som er illustreret af ALBERT BERTELSEN, bogen er trykt på Jelling bogtrykkeri. Foruden sin udøvende virksomhed er Laif M Lauridsen en eftertragtet guitarlærer, arrangør, producer og dirigent.Laif M Lauridsen har desuden medvirket ved en lang række pladeindspilninger, bl.a. “The complete Classical Collection”,der er udsendt over hele verden.

 Da Laif M. Lauridsen hele sit liv har været utrolig fascineret, af den sound som Jørgen Ingmann i sin tid præsterede, og da han samtidig ikke ønskede at denne specielle og meget kraftfulde lyd skulle uddø indspillede han, sammen med en håndfuld andre musikere, en CD som udkom i år 2002. Denne plade "A taste of my guitars"  indeholder kendte numre som Summer Wind, Somethin' Stupid og Amorada blot for at nævne nogle stykker. På denne CD spiller Laif M. Lauridsen på de guitarer som Jørgen Ingmann har indspillet  kæmpesucceser som Dansevise & Apache på.

 

At Laif M. Lauridsen spænder meget bredt er der vist ingen tvivl om. Alt lige fra Pop til mere seriøst klassisk, formår han. I 1989 blev det til CD'en "Helt ned på jorden igen". På det tidspunkt spillede Laif M. Lauridsen i Syd'erne, som blandt andet blev kendte i det Syd- og Sønderjydske område som husorkester i et Quiz program på TV-Syd. Denne plade indeholder typisk dansk 80'er pop.

 

 

 

At der i musikkens verden sker mange sjove ting, det være sig på scenen, bag scenen på vej til scenen for slet ikke at tale om turen på vej hjem fra scenen er nok ikke nogen hemmelighed. En del af disse oplevelser gav Laif Møller Lauridsen ideen til at skrive bogen "Humor efter noder". Her gengives nogle af de mange historier og muntre oplevelser, som Laif enten selv har oplevet eller hørt om fra kolleger gennem årene. Vejle Amts Folkeblads tegner gennem mange år, Arne Sørensen har givet historierne liv med sin kendte rammende streg, mens revykunstneren Simon Rosenbaum har skrevet forordet..

 

Laif M.Lauridsens arbejde gennem mere end 25 år som underviser i pop-, rock- og jazz- genren ved Vejle Kommunes Musikskole har givet ham stof og ideer til at udgive en Rytmisk guitarskole. Laif M. Lauridsen spillede selv offentligt første gang da han var 12 år, og har siden rejst i  ind- og udland og spillet koncerter og dansemusik. Han medvirker desuden på mere end 60 cd'er, og har komponeret et utal af melodier. Laif M. Lauridsen har i årenes løb sendt mange elever på såvel Rytmisk, som Klassisk Musikkonservatorium.

 

 

Blandt andre af Laif. M. Lauridsens bogudgivelser kan nævnes bogen om den italienske violinist og virtuos Nicoló Paganini. I bogen der udkom i 1983 har den nu afdøde danske violin virtuos Wandy Tworek skrevet forordet. Laif M. Lauridsen og Wandy Tworek har blandt andet udgivet en plade sammen med musik af Nicoló Paganini, så derfor faldt det ganske naturligt at netop Wandy skulle skrive forordet til Laifs bog.